Przepisy

Mieszanka grzybów w sosie ostrygowym

Składniki:

  • 600 g mieszanki grzybów (np. boczniaki ostrygowate, grzyby shiitake, pieczarki brązowe)

Marynata:

  • 5 łyżek stołowych Sosu Ostrygowego Premium Lee Kum Kee
  • 2-3 ząbki czosnku

Mieszanka sosów:

  • 2 łyżki stołowe Sosu Ostrygowego Premium Lee Kum Kee
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 1 łyżka stołowa białego wina
  • 1 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby dokładnie czyścimy i odcinamy trzonki.
  2. Mieszamy składniki marynaty, a następnie obtaczamy grzyby w marynacie i zostawiamy na 10 minut. W międzyczasie mieszamy dip.
  3. Zamarynowane grzyby pieczemy na grillu przez 2-3 minuty i podajemy od razu z przygotowanym dipem.