PrzepisyMieszanka grzybów w sosie ostrygowym
Składniki:
- 600 g mieszanki grzybów (np. boczniaki ostrygowate, grzyby shiitake, pieczarki brązowe)
Marynata:
- 5 łyżek stołowych Sosu Ostrygowego Premium Lee Kum Kee
- 2-3 ząbki czosnku
Mieszanka sosów:
- 2 łyżki stołowe Sosu Ostrygowego Premium Lee Kum Kee
- 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 1 łyżka stołowa białego wina
- 1 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Sposób przygotowania:
- Grzyby dokładnie czyścimy i odcinamy trzonki.
- Mieszamy składniki marynaty, a następnie obtaczamy grzyby w marynacie i zostawiamy na 10 minut. W międzyczasie mieszamy dip.
- Zamarynowane grzyby pieczemy na grillu przez 2-3 minuty i podajemy od razu z przygotowanym dipem.